Ny lov om tidsregistrering pr. 1. juli 2024

Ny lov om tidsregistrering

1. juli 2024 træder en ny lov om tidsregistrering i kraft, der gør det lovpligtigt for alle virksomheder at indføre et system til at registrere den enkelte medarbejders daglige arbejdstid.


Kort om loven

Lovforslaget udspringer af en EU-dom, "Deutsche Bank"-sagen, fra 2019, hvor det blev besluttet, at EU-medlemslande skal påkræve arbejdsgivere at anvende et system, der kan dokumentere, om arbejdstidsreglerne overholdes. Deutsche Bank blev sagsøgt af den spanske fagforening CCOO fordi, de ikke kunne sikre, at arbejdstidsreglerne blev overholdt.

Loven indføres således for at gøre det nemmere at beskytte medarbejdernes rettigheder - 48-timers-reglen, 11-timers-reglen og én ugentlig fridag - og ikke for at overvåge medarbejderne. Den 23. januar 2024 blev lovforslaget behandlet og vedtaget i Folketinget.

Tidsregistreringssystem

Det kan være en fordel at implementere et program, hvor timerne kan registreres - ikke kun for at overholde loven, men også for at lette administrationen. Når timerne registreres digitalt, får du et opslagsværk, som er let at søge og sortere i. Det giver bedre overblik, dobbeltindtastning undgås, og du minimerer risikoen for fejl.

I Tracelink kan medarbejderne registrere, hvornår de kommer og går ved hjælp af mobil eller tablet. De logger blot ind på deres Tracelink brugerprofil og starter en tidsregistrering. Tracelinks Timeregistrering er baseret på lønprofiler. Lønprofilerne sættes op efter den enkelte medarbejders aftale eller f.eks. deres overenskomst. Baseret på den tid medarbejderne registrerer, kan Tracelink lave en lønberegning, som nemt kan læses ind i et lønsystem, som Dataløn eller Danløn.

  • Systemet kan måle daglig og ugentlig arbejdstid
  • Systemet er objektivt, pålideligt og tilgængeligt
  • Medarbejderne har adgang til registreringer
  • Oplysningerne arkiveres i op til 5 år

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker at afklare, hvorvidt Tracelink kan optimere jeres arbejde.

Marts 2024

For rådgivning kan vi kontaktes på

Timeregistrering kan købes sammen med ordrestyring
eller som en del af vores brancheløsninger


Realtidsdata giver adgang til bedre beslutningstagning

Brugerdefinerede rapporter giver indsigt i nøgleparametre

Lønberegning er kompatibel med dit lønsystem

Support og træning sikrer dig optimal udnyttelse