Kundecase om Skærød Autolakering | Tracelink

Skærød Autolakering

Skærød Autolakering

"Tracelink er i den ene ende koblet sammen med Autotaks/Forsi, så vi hele tiden kan se, hvilke forsikringsskader vi har på vej ind.

Systemet har også adgang til Eurotax, så vi nemt kan beregne priser på andre typer af skader," forklarer Lisbeth Ørum.

I værkstedet hænger en stor og farvestrålende fladskærm. På afstand er det bare en del farvede firkanter, men lidt tættere på kan man se, at hver enkelt firkant indeholder lister af bilers registreringsnumre. Hver firkant har sin egen overskrift; "Oprettet hos kunde", "Ankommet" og "Klar til maler" står der blandt andet. Den kulørte skærm er livsnerven i Skærød Autolakerings produktion.

"Det her er vores fælles hukommelse," fortæller Sebastian Billmann Hansen, som har ansvaret for produktionen på malerværkstedet. "Her kan vi alle lynhurtigt se, hvad der er på vej ind af opgaver og hvor langt vi er med dem, vi er begyndt på. Det er vældig effektivt."

På skærmen kan han nemt at se, hvor der måske er ved at opstå flaskehalse. Med kun et enkelt klik får han adgang til detaljerede specifikationer på arbejdet med den enkelte bil. "Det er bare meget nemmere, end at slås med bunker af papir," konstaterer Sebastian Billmann Hansen.

Artikel fra Autobranchen Danmark's blad Lak og Karrosseri

Artikel stammer fra
AutoBranchen Danmark's
"Lak&Karrosseri", nr. 51, juni 2017

Læs artikel i bladet online.

Produktionsstyring i autolakeringsbranchen

Skærød Autolakerings produktionsstyring er baseret på Tracelink, som er under hastig udbredelse blandt lakværksteder. Der er adgang til systemet både via PC og smartphone, så man kan når som helst og hvor som helst koble sig på og se status for produktionen.

Tracelink er skabt i 2013 og er på fremmarch. Firmaet blev etableret med midler fra Industriens Fond med det formål at skabe et enkelt, fleksibelt og billigt IT-system til planlægning, styring og dokumentation af produktionen i små og mellemstore virksomheder. I 2017, fire år senere, er det at finde i virksomheder i adskillige lande.

"Systemet giver os et enkelt overblik over vores produktion fra det øjeblik en af vores kunder opretter en ordre og til vi til sidst sender en faktura," forklarer Lis-beth Ørum, der er direktør i Skærød Autolakering. "Tracelink er i den ene ende koblet sammen med Autotaks/Forsi, så vi hele tiden kan se, hvilke forsikringsskader vi har på vej ind. Systemet har også adgang til Eurotax, så vi nemt kan beregne priser på andre typer af skader".

Lisbeth Ørum noterer også, at systemet er integreret med økonomi-systemet e-conomic. Det betyder, at så snart en medarbejder på værkstedet markerer en bil som færdig, dukker en fakturakladde op på Lisbeth Ørums pc. "Det betyder, at jeg får faktureret mine kunder hurtigere," siger hun.


Fakturaen dannes automatisk på basis af Forsi-rapporten eller Eurotax-beregningen, så normalt kan fakturaen hurtigt bogføres uden ændringer, men det er på den anden side også muligt at tilføje ekstra vare-linjer, hvis der er tilføjet ekstra arbejde.

Udover at virksomhedens egne medarbejdere har adgang til systemet, har Lisbeth Ørum nu også givet adgang for sine største kunder. Det betyder, at de selv kan oprette ordrer og kan følge status på de biler, de har afleveret. Det sparer en masse telefonopkald — og tid, som kan bruges mere nyttigt.

Systemet rummer også mulighed for at registrere tid på hver enkelt opgave. Det kan både bruges til løn-administration og til efterkalkulation af forsikringsskadeopgørelser. Men så langt er Skærød Autolak endnu ikke kommet. "Vi tager et skridt ad gangen," siger Lisbeth Ørum. "Vi skal være sikre på, at vi bruger systemets grundlæggende funktioner effektivt, før vi tager yderligere funktioner i brug. På sigt vil vi også bruge systemet til registrering af kvalitet og til fotodokumentation."


2016

Fakta

Skærød Autolakering ejes af Lisbeth og Svend Ørum, som overtog virksomheden i 2013.

Fem medarbejdere sørger for, at der årligt passerer omkring 2000 biler igennem malekabinen.

Skærød Autolakering er en del af Lakkæden Danmark, som tilbyder sine medlemmer særligt gunstige aftaler for abonnement på Tracelink.