Vejledninger

Sådan opretter du et flowdiagram i Tracelink

Flowcharts bruges ofte til at optegne arbejdsflow for virksomheder. Er du nysgerrig efter, hvordan du kan bruge flowdiagrammer i din virksomhed, kan du læse om fordelene ved at tegne og bruge egne flowcharts i artiklen Vidensdeling med flowcharts.

At bruge funktionen "Processer" til at optegne flows i Tracelink medfører ikke ekstra omkostninger for virksomheden, men skal dog aktiveres af Tracelink. Vi vil gerne aktivere funktionen for de kunder, der vil i gang med funktionen, så kontakt os på support@tracelink.dk, hvis I har behovet og ønsker at komme i gang.

Følg disse trin for at komme i gang

1. Vælg Processer under menupunkt Skabeloner Mv.
  2. Vælg Tilføj ny proces og navngiv dit diagram. Under Beskrivelse kan du uddybe diagrammets titel.
  3. I venstre side vælger du med musen en vandret blok. Typisk oprettes én blok pr. aktør, afdeling eller ekstern systemleverandør.
  4. Navngiv hver bane (f.eks. navnet på en afdeling eller et system) ved at dobbeltklikke på den smalle label i venstre side af figuren.

Diagrammet er nu parat til, at du tilføjer de figurer, der forklarer de aktiviteter og handlinger i den arbejdsgang, du ønsker at beskrive

1. Vælg en figur - f.eks. en box - i venstre side og flyt figuren med musen.
  2. Indtast fri tekst i de rektangulære bokse, som det giver bedst mening for dig og dine relevante afdelinger.

Se også vores vejledning med billeder: