Helt ny i Tracelink?

Se nærmere på vores introduktion og ordbog for en kickstart til din Tracelink brug


Kom godt i gang

Er du førstegangsbruger i Tracelink, er der flere ting, der er værd at vide. Her på siden finder du de mest gængse termer og begreber, som er nyttige at kende til, når du starter op med Tracelink.

Velkommen til Tracelink


Tracelink er et softwareværktøj til at adminstrere og forbedre overblikket over din virksomhed. Uanset hvordan din Tracelink konto er opsat, er programmet opbygget på samme grundlæggende måde. Følgende guide er en præsentation af de mest gennemgående elementer, der beskriver, hvordan du har mulighed for at konfigurere funktionaliteten af disse.


(1) Funktionsmenuen

Yderst til venstre er Funktionsmenuen. Her bliver du præsenteret for de funktioner, som du kan tilgå med din Tracelink opsætning. De mest almindelige funktioner er direkte tilgænglige øverst i menuen. Mindre almindelige funktioner er grupperet sammen. Klik på en gruppe for at åbne og lukke den.

Hvis ønsket, har du mulighed for selv at lave nye funktionsgrupper eller konfiguere eksisterende. Læs mere her.


(2) Listen

Til højre for Funktionsmenuen findes Listen. Listen repræsenterer en oversigt over elementer, som der er registreret flere end én af i Tracelink. Det kunne f.eks. være listen over ordrer eller registrede brugere i din virksomhed. Du har, uanset hvor du er i Tracelink, altid følgende muligheder i listen.


Søgefeltet

 • I søgefeltet kan du altid lave en søgning i listens indhold.

Filtrer & Sorter

 • Ved at trykke på Sorteringsmenuen kan du lave filtrede søgninger. Det kunne f.eks. være så indholdet sorteres efter navn eller dato for oprettelse. Er listens indhold grupperet, vil der være mulighed for at vælge disse som et muligt filter.

+ Tilføj ny

 • Med knappen + har du altid mulighed for at tilføje et nyt element til listen.

Udover de overstående punkter vil du, for nogle funktioner, have flere muligheder præsenteret øverst i listen. Eksempelvis en kalenderoversigt, eller muligheden for at generere visuelle repræsentationer.

Listens indhold kan altid eksporteres som CSV-fil ved at klikke på ikonet placeret under listens indhold.


(3) Detaljevinduet

Vælges et element i listen, vil dets informationer nu blive synlige i detajlevinduet. Detaljevinduet er opdelt i en række faneblade eller faner. Antallet af faner, og dermed konfigurationsmuligheder for elementet, afhænger af, hvilke moduler du har tilknyttet din Tracelink konto. Du vil dog, uanset hvor du er i Tracelink, og hvilke moduler du har opsat, have følgende tilgængelige faner:


Hjem

 • På fanen Hjem vil der fremgå de vigstiste informationer og konfigurationsmuligheder for elementet.

Dokumenter

 • I fanen dokumenter har du altid mulighed for at uploade et relevant dokument til elementet. Det kunne f.eks. være et billede.

Oprettet/Opdateret eller Log

 • I denne fane har du mulighed for at se, hvem der sidst har opdateret elementet og hvornår. Hvis funktionen er udstyrret med en Log, kan du også se, hvilke hændelser der er blevet udført og af hvilken bruger.

Detaljevinduets indhold kan generes til en PDF-fil eller som udprint ved at trykke på ikonerne under vinduet. Hvis du ønsker et specialformateret udprint, kan du kontakte Tracelink Support.


(4) Hjælpelinjen

Øverst i Tracelink ligger der en hjælpelinje. Den viser dig, hvem der er logget ind og tilbyder dig en række genveje til forskellige funktioner - f.eks. support, webapp, beskeder eller tastaturgenveje.


Kontrolpanel

Øverst i funktionsmenuen findes Kontrolpanelet. Kontrolpanelet er et alsidigt overbliksværktøj i Tracelink. Det har en høj grad af konfigurationsmuligheder, så kan tilpasses netop din virksomheds behov.

Kontrolpanelet kan konfigureres, så det viser en oversigt over virksomhedenens ordrer eller arbejdsopgaver. Til skue for alle medarbejderne ved implementering på storskærm, eller som adminstratorens værktøj til at overvåge virksomhedens produktivitet.

Samtidig kan kontrolpanelet konfigureres helt ned på brugerniveau, så hver medarbejder har deres eget helt unikke kontrolpanel på netop deres Tracelink bruger. På denne måde kan kontrolpanelet gøres til medarbejderens liste over arbejdsopgaver. Kontrolpanelet kan sågar opsættes til at tidsstyre arbejdsopgaverne for en maskine.

Mulighederne er mange, og du skal være velkommen til at spørge din kontaktperson hos Tracelink, hvis du ønsker inspiration til, hvordan du kan drage fordel af kontrolpanelet i din virksomhed.


Status

Et gennemgående værktøj i Tracelink er muligheden for at oprette statusser. Statusser er en simpel og alsidig måde at kunne bestemme tilstanden af virksomhedens arbejdsprocesser og sikrer et uovertroffent overblik. Statusser kan benyttes mange steder i Tracelink. Et eksempel på dette er ved oprettelse af en indkøbsordre:


Indkøbsordre
Når du opretter en indkøbsordre i Tracelink, kan du følge dens forløb med statusser. Du kan således oprette f.eks. 3 statusser, indkøbsordren kan være i.
 • En status ved oprettelse af en ny indkøbsordre: Påbegyndt.
 • En status ved afsendelse af en indkøbsordre: Bestilt.
 • En status efter behandling af modtaget indkøbsordre: Modtaget.

Statusserne kan tildeles farver og symboler, der altid vil markere en indkøbsordres position i forløbet. I listen vil disse farver fremgå, og det giver således et godt overblik over virksomhedens tilstand.

Hvis du i din virksomhed anvender Kontrolpanelet, vil disse også kunne fremgå her, og du vil kunne have mulighed for at skifte statusser direkte fra kontrolpanelet.


Kalender

I mange af Tracelinks moduler er der tilknyttet en Kalender. Kalenderen giver et overblik over, hvordan forskellige processer i din virksomhed fordeler sig over et givent tidsinterval. Det kan f.eks. være virksomhedens ordrer eller arbejdsopgaver.

Øverst i kalenderen har du mulighed for at indstille det tidsinterval, som du ønsker at se i kalenderen. Kalenderens elementer er repræsenteret som horisontale blokke. For at tilføje et nyt element i kalenderen eller ændre i et allerede eksisterende, har du følgende muligheder:

 • Dobbeltklik eller træk musen ud fra et navn, for at tilføje et nyt element. Et vindue vil nu komme frem, hvor du kan tilføje de nødvendige informationer for registreringen. Efter du har klikket Opret, vil elementet fremgå som en bjælke i kalenderen. Du kan herefter dobbeltklikke på bjælken for at foretage rettelser.
 • Du kan med musen trække i bjælkernes kanter for at ændre registreringen i kalenderen.

Tooltips

Hvis du bliver i tvivl om en funktionalitet i Tracelink, kan du altid benytte de vedhæftede tooltips. Tooltips er en lille forklaring, som kan ses ved at holde musen over ?-tegnet.


Du er også velkommen til at dykke ned i Tracelinks ordbog, der kommer omkring lidt flere af de fagbestemte termer, der bruges i Tracelink, såsom kostpris, batch, pluk, reserveret etc.


Support

Vores mål er, at Tracelink er et yderst brugervenligt system, men går du hen og får brug for hjælp til en vilkårlig funktion, har du altid mulighed for at kontakte os i hverdagen på:

Vi sidder klar til at svare dig mandag til torsdag fra kl. 8.00 til 16.00 - og fredag fra kl. 8.00 til kl. 15.00.

Fandt du ikke svar blandt introduktionen til nye?

Imens du venter på svar, kan nedenstående vejledninger måske være relevante. Du er selvfølgelig altid velkommen til at tage kontakt til supporten. Hvis det ikke haster med at få svar, anbefaler vi, at du sender en e-mail.

Indkøb og lager

Hjælp til at tilføje varer til dit lager, opsætte dine leverandører og lave indkøbsordre i Tracelink.

Tidsregistrering

Kom nemt igang med tidsregistrering i Tracelink, med opsætning af lønprofiler, lønberegning mm.

Brugere & Brugergrupper

Vejledninger til at administrere din virksomheds brugere af Tracelink.

Håndbog

En vejledningen til hvordan du anvender Håndbogs-modulet.

Flowcharts

I Tracelink kan du nemt tegne flowdiagrammer over arbejdsgange i din virksomhed, du gerne vil sætte fokus på.

Opsætning

Opsætninger er skabeloner mv. - f.eks. ordre skabeloner, formularer, lønprofiler, lister mv.

Opsætningen af disse er meget kundespecifik og vil derfor ofte tilpasses løbende.

Konfiguration

Konfiguration af Tracelink er hvordan hvert modul "opfører sig", f.eks. om ordrer skal køre med ordregrupper eller om man kan logge ind med PIN kode.

Konfigurationen gælder hele Tracelink og vil typisk blive sat op under den indledende kundeopsætning.

Introduktion

Har du aldrig brugt Tracelink før, er det en god idé at læse vores velkommen guides som giver et hurtigt overblik over hvordan du bruger Tracelink.

FAQ