Fra startup til masseproducent

Det plastikfri tyggegummi True Gum - som du nok har set ved kassen i dit lokale supermarked - er et dansk produkt, der begyndte som en startup i 2017.


Tracelink er jo både et bruger- og prisvenligt IT-system. Derfor var det en nem beslutning, og vi kom også hurtigt i gang med at bruge det,
siger Tobias Bo Jensen, COO i True Gum.

(Foto: True Gum ApS)

True Gum startede med en drøm, der voksede blandt de to venner Peter og Morten. En eftermiddag sad de og kom til at snakke om, hvad tyggegummi egentlig indeholder. Hurtigt erfarede de, at almindeligt tyggegummi indeholder plastik, som også findes i bildæk og lim. Tanken udfoldede sig til et mål om at producere plastikfrit tyggegummi, og de to blev hurtigt til fire; inklusiv vennerne Zabrina og Jacob.

De fire stiftere fandt ud af, at det er muligt at erstatte tyggegummiets plastikdel med en saft fra Sydamerikanske træer. Vennerne lagde ud med at bruge timer på at eksperimentere derhjemme i køkkenet i København og efter næsten 500 forsøg, fandt de frem til den rette opskrift. De første 16 måneder blev tyggegummiet skåret ud i hånden, men det lille køkken blev snart for småt. Der var dog ingen af de fire venner, der havde erfaring indenfor fødevareproduktion.

I maj 2017 deltog vennerne derfor i Düsseldorfs maskinmesse, der gav dem meget af den viden, de havde brug for til at finde frem til produktionsudstyr og få styr på de processer, tyggegummiet skal igennem. De fleste af maskinerne til messen var til gengæld kæmpestore og langt over vennernes budget. I stedet fik de grønne iværksættere kontaktet et par “second hand” forhandlere rundt omkring i Europa, og snart fik True Gum anskaffet sig sit første produktionsudstyr. De henlagte maskiner blev istandsat og fik pustet nyt liv i sig til produktionen af det plastikfri tyggegummi. Vennerne fik hjælp fra danske maskinproducenter til at implementere maskinerne og justere dem undervejs, og langsomt fik True Gum bygget en fabrik op fra bunden.

Tyggegummiets belægningsproces. (Foto: True Gum ApS)


Fra excel til Tracelink

Som virksomheden voksede og fik flere ordrer, blev det simple excel ark, True Gum brugte til at holde styr på produktionen, for uoverskueligt til at varetage både ordrer og lager. Derfor begyndte virksomheden at lede efter et bedre alternativ, som lå indenfor deres budget som startup virksomhed.

Ifølge Tobias Bo Jensen, COO og driftsansvarlig i True Gum, var deres to hovedkriterier til et produktionsstyringssystem var:

1. En konkurrencedygtig pris og 2. Integration til e-conomic.


Efter et par demo-møder besluttede True Gum i 2018 at gå i gang med at bruge Tracelink for at få en lettere tilgængelig sporbarhed, effektiviseret produktionen og bedre overblik over deres ordrer.


Styr på kvalitet, sporbarhed og lager

"Da vi startede med Tracelink, havde vi kun få råvarer og få færdigvarer", fortæller Tobias, COO. Nu producerer virksomheden flere forskellige produkter (True Gum, True Mints og True Drops), der alle har brug for høj kvalitetssikring og fuld sporbarhed.

Når der arbejdes med fødevarer, er der visse kvalitetsstandarder, der skal overholdes. Derfor er der helt styr på kvaliteten af råvarerne i True Gums produktionshal: "Når vi modtager vores råvarer, kvalitetssikrer vi modtagelsen inden, at råvarerne bliver ført ind i systemet som “Modtaget”," fortæller Tobias.

For at sikre, at der er styr på sporbarheden i produktionen, benytter True Gum lager med batch. Det sikrer dem, at de let kan spore de leverede færdigvarer tilbage til produktionen og de batch, de anvendte råvarer, til netop den produktion, stammer fra.

Kvalitetskontrol af tyggegummiet. (Foto: True Gum ApS)


Fra råvare til færdigvare

Med Tracelink er det blevet nemmere for True Gum at holde styr på de store mængder tyggegummi, de dagligt producerer. Da virksomheden startede med at lave tyggegummi, producerede de omkring 20 kg om dagen, men i dag "kan vi producere helt op til 1000 kg dagligt," fortæller Tobias.

Ude i produktionen bliver ordrerne tastet ind i Tracelink ved hjælp af ordre-skabeloner og råvarerne tilføjes fra lageret, så ingredienserne kan spores. Når færdigvarerne er klar til at blive sendt, bliver de plukket i Tracelink, og samtidig sikrer produktionsmedarbejderne sig, at det rent faktisk ér de varer, der plukkes på det fysiske lager.

Med integration til e-conomic har virksomheden desuden helt styr på faktura og regnskaber, som kobles direkte til ordrerne i Tracelink.


Der er vist ingen tvivl om, at True Gum, som startup virksomhed i rivende vækst, før eller siden har fået brug for en IT-løsning til at styre produktionen og sporbarheden i deres fødevarer. At de fandt Tracelink så tidligt i processen, kan vi kun sige, er et held for begge parter.


Læs mere om True Gum.

April 2022

Klimaudvikling

Bæredygtighed kommer i højere og højere fokus, og derfor er vi glade for, at have været en hjælp for True Gum og deres udvikling af plastikfrit tyggegummi. Almindeligt tyggegummi smidt i naturen eller på gaderne i byer forsvinder aldrig, da det indeholder plastik. True Gum er til gengæld let nedbrydeligt og dermed både sundere for naturen, men også for dig at tygge på.

I Tracelink fokuserer vi på bæredygtighed og klimabeskyttelse. Lige nu arbejder vi på at hjælpe virksomheder med at spore deres produktions CO2-udledning. Du kan læse mere om projektet i vores artikel, der forklarer, hvordan vi har tænkt os at beregne dine produkters klimaaftryk.