Kundecase om True Gum | Tracelink

Fra råvare til færdigvare

Det plastikfri tyggegummi True Gum - som du nok har set ved kassen i dit lokale supermarked - er et dansk produkt, der begyndte som en startup i 2017.

Pakke med True Gum tyggegummi.
Tracelink er jo både et bruger- og prisvenligt IT-system. Derfor var det en nem beslutning, og vi kom også hurtigt i gang med at bruge det,
siger Tobias Bo Jensen, COO i True Gum.

(Foto: True Gum ApS)

True Gum startede med en idé, der voksede blandt de to venner Peter og Morten. En eftermiddag sad de og kom til at snakke om, hvad tyggegummi egentlig indeholder. Hurtigt fandt de ud af, at almindeligt tyggegummi indeholder plastik, som også findes i bildæk og lim. Tanken udfoldede sig til en idé om at producere plastikfrit tyggegummi, og hurtigt blev de to til fire; inklusiv vennerne Zabrina og Jacob.

I dag er tyggegummiet et velkendt mærke og kan efterhånden findes i de fleste supermarkeder. I starten brugte virksomheden et simpelt excel ark til at holde styr på ordrene, men de fandt hurtigt ud af, at det var for uoverskueligt at styre produktionen med.

Ifølge Tobias Bo Jensen, COO og driftsansvarlig i True Gum, var virksomhedens hovedkriterier til et produktionsstyringssystem en konkurrencedygtig pris og integration til e-conomic. Der må vi sige, at Tracelink var det helt perfekte match. I 2018 gik True Gum i gang med at bruge systemet for at få:

  • Effektiviseret produktionen.
  • En lettere tilgængelig sporbarhed.
  • Et bedre overblik over deres ordrer.

Om True Gum

De fire stiftere opdagede, at det er muligt at erstatte tyggegummiets plastikdel med en saft fra Sydamerikanske træer. Vennerne lagde ud med at bruge timer på at eksperimentere derhjemme i køkkenet i København og efter næsten 500 forsøg, fandt de frem til den rette opskrift. De første 16 måneder blev tyggegummiet skåret ud i hånden, men det lille køkken blev snart for småt. Ingen af de fire venner havde dog nogen erfaring indenfor fødevareproduktion.

True Gums maskiner.

Tyggegummiets belægningsproces. (Foto: True Gum ApS)

I maj 2017 deltog vennerne i Düsseldorfs maskinmesse, der gav dem meget af den viden, de havde brug for til at finde frem til produktionsudstyr og få styr på de processer, tyggegummiet skal igennem. De fleste af maskinerne til messen var til gengæld kæmpestore og langt over vennernes budget. I stedet fik de grønne iværksættere kontaktet et par second-hand forhandlere rundt omkring i Europa, og snart fik True Gum anskaffet sig sit første produktionsudstyr. De henlagte maskiner blev istandsat og fik pustet nyt liv i sig til produktionen af det plastikfri tyggegummi. Vennerne fik hjælp fra danske maskinproducenter til at implementere maskinerne og justere dem undervejs, og langsomt fik True Gum bygget en fabrik op fra bunden.

Fra excel til Tracelink

Som virksomheden voksede og fik flere ordrer, blev det simple excel ark, True Gum brugte til at holde styr på produktionen, for uoverskueligt til at varetage både ordrer og lager. Derfor begyndte virksomheden at lede efter et bedre alternativ, som lå indenfor deres budget som startup virksomhed. Heldigvis fandt de hurtigt Tracelink, som var med på at implementere systemet i True Gums fødevareproduktion.


Styr på lager, sporbarhed og kvalitetsikring

"Da vi startede med Tracelink, havde vi kun få råvarer og få færdigvarer", fortæller Tobias. I starten producerede de omkring 20 kg tyggegummi om dagen, men nu "kan vi producere helt op til 1000 kg dagligt," fortæller Tobias.

I dag producerer virksomheden flere forskellige produkter, der alle har brug for høj kvalitetssikring og fuld sporbarhed. For at sikre, at der er styr på sporbarheden i produktionen, benytter True Gum Tracelinks Lager med batch. Det sikrer dem, at de let kan spore hvilke råvarer, der er brugt til hvilke produktioner. På den måde kan færdigvareprodukterne altid spores tilbage til netop dé batch, som de anvendte råvarer stammer fra.

Ude i produktionen bliver ordrerne tastet ind i Tracelink ved hjælp af Ordre-skabeloner og råvarerne tilknyttes fra lageret, så ingredienserne kan spores på ordren. Når færdigvarerne er klar til at blive sendt, bliver de plukket via Tracelinks app, og samtidig sikrer produktionsmedarbejderne sig, at det rent faktisk ér de varer, der plukkes på det fysiske lager. Med Integration til e-conomic har virksomheden helt styr på faktura og regnskaber, som kobles direkte til ordrerne i Tracelink.

True Gums produktionshal.

Kvalitetskontrol af tyggegummiet. (Foto: True Gum ApS)

Når der arbejdes med fødevarer, er der samtidig visse kvalitetsstandarder, der skal overholdes. Derfor er der helt styr på kvalitetskontrollen af råvarerne i True Gums produktionshal: "Når vi modtager vores råvarer, kvalitetssikrer vi modtagelsen inden, at råvarerne bliver ført ind i Tracelink," fortæller Tobias. Med Tracelinks funktioner til Kvalitetskontrol er denne proces blevet langt nemmere for medarbejderne at håndtere.


Der er vist ingen tvivl om, at True Gum, som startup virksomhed i rivende vækst, før eller siden har fået brug for en IT-løsning til at styre produktionen og sporbarheden i deres fødevarer. At de fandt Tracelink så tidligt i processen, kan vi kun sige, er et held for begge parter. Med Tracelinks ordre- og lagerstyring er det blevet meget nemmere og hurtigere for True Gum at holde styr på ordremængder, sporbarhed på råvarer og kvalitetssikring af færdigvarerne.


April 2022

Klimaudvikling

Bæredygtighed kommer i højere og højere fokus, og derfor er vi glade for, at have været en hjælp for True Gum og deres udvikling af plastikfrit tyggegummi det meste af vejen. I modæstning til almindeligt tyggegummi, der aldrig forsvinder fra naturen, er True Gum let nedbrydeligt og derfor bedre for miljøet.

I Tracelink har vi stort fokus på bæredygtighed og klimabeskyttelse. Lige nu arbejder vi på at hjælpe virksomheder med at spore deres produktions CO2-udledning. Du kan læse mere om, hvordan vi planlægger at beregne dine produkters klimaaftryk.